Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

10. jubileumi Rátz Tanár Úr Életműdíj

… hogy ne csak a világhírű tudósok, hanem tanáraik nevét is megismerjük…

Rátz Tanár Úr Életműműdíjat vett át ünnepélyes keretek között Dr. Vida József Tanár Úr a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében november 17-én!

A Természettudományi Kar gratulál, sok erőt és jó egészséget kíván Tanár Úrnak, tisztelettel adózva áldozatos szakmai munkája előtt!

Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért:
http://www.ratztanarurdij.hu

Három cég /Ericsson Magyarország, Graphisoft, Richter Gedeon/ képviselői 2000. december 1-jén ünnepélyes keretek között jelentették be, hogy a három nagyvállalat közös alapítványt hozott létre a Magyar Természettudományos Oktatásért.

Az alapítvány kuratóriuma évente ítéli oda a Rátz Tanár Úr Díjat. Az alapítvány díjazottai azok a középiskolai és általános iskolai tanárok, akik az alapítók tevékenységi köréhez szorosan kapcsolódó magyarországi matematika-, fizika-, kémia-, biológiaoktatás területén kimagasló szerepet töltenek be a tantárgyak népszerűsítésében és tehetséggondozásban. Az egyenként 1,2 millió forint összegű Rátz Tanár Úr Díjat az Alapítvány kuratóriuma 2001 második félévétől kezdve évente ítéli oda 2 matematika, 2 fizika, 2 kémia és 2 biológia tanárnak.

Az alapítvány elsődleges célja a teljes pártsemlegesség követelményének és bármely diszkrimináció kizárásának betartásával a magyarországi középiskolai természettudományos oktatás támogatása, ezen belül a középiskolák természettudományos oktatással kapcsolatos személyi feltételei kiépülésének támogatása és az e tevékenységgel kapcsolatos változások megfigyelése. Az alapítvány bel- és külföldön egyaránt kiépítheti és fenntarthatja a fenti tevékenységhez szükséges szervezetet továbbá publikálhatja a megfigyeléseit. Az alapítvány a célját Magyarország területén tevékenykedve kívánja megvalósítani, a tevékenységét Magyarország egész területén fejti ki.

A három nagyvállalat közös kezdeményezésének célja továbbá, hogy tisztelettel adózzon azon pedagógusok előtt, akik áldozatos szakmai munkájukkal kiemelkedő eredménnyel képezik a jövő tehetségeit.

Az Ericsson, a Graphisoft és a Richter életműdíjjal kíván hozzájárulni a magyarországi természettudományos oktatásban végzett tanári munka rangjának, erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ezek a célok napjainkban különösen nagy hangsúlyt kapnak, mivel a tanári szakma egyre kevesebb tiszteletet és megbecsülést kap a társadalomtól.

Az alapítvány céljainak megtartása felett három főből álló kuratórium őrködik. A kuratórium elnöke Kroó Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics