2010. november 1-6. között Antályában, Törökországban rendezték az első Nemzetközi Élelmiszertechnológiai kongresszust. A rendezvényen tizenhat szekcióban folyt a munka és csaknem 750 poszter került bemutatásra. Több mint negyven ország tudósai vettek részt a konferencián.
A magyar delegáció tagjai négy intézményből (OÉTI, Budapesti Corvinus Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, EKF) érkeztek, az EGERFOOD RET munkatársai Dr. Kiss Attila, Virág Diána, Dr. Murányi Zoltán és Dr. Forgó Péter nyolc posztert mutattak be a Funkcionális élelmiszerek, az Élelmiszerkémia és – biokémia, valamint az Élelmiszer adalékanyagok szekcióban.
A legnagyobb érdeklődést kiváltó, 350 résztvevő jelenlétével lezajlott, „Funkcionális és tradicionális élelmiszerek, táplálkozás és egészség” című nyitószekció elnöki feladatainak ellátására Dr. Kiss Attila kapott felkérést.