Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Geográfia – 2010 Pécsett

földrajz_tanszek_ma.jpg
 Nagyszabású három tételes konferenciát rendezett Európa Kulturális Fővárosa november 4-6-án, amelyen a Földrajz Tanszék 11 előadással képviselte az Eszterházy Károly Főiskolát.   

Három párhuzamos rendezvény, az V. Magyar Földrajzi Konferencia, a VII. Magyar Politikai Földrajzi Konferencia és a X. Közép-Európai Hatszög Konferencia alkotta monstre konferencia mintegy négyszáz résztvevőt vonzott. A plenáris előadások között külön izgalmat jelentett Dr. Dux Lászlónak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkárának előadása a felsőoktatás várható (az előadót idézve) „korrekciójáról”. Az aznapi dátummal (XI. 4.) vitára bocsátott tervezetet december 10-ig lehet és érdemes véleményeznie az érdekelteknek.

 

A Geográfia 2010 évi ünnepén heten voltunk ott a Földrajz Tanszékről. Az összesen 11 előadást Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona (2 előadás és egy poszter-ismertetés), Dr. Mika János és Dr. Tóth Antal (2-2 előadás), Dr. Kajati György, Dr. Kertész Ádám, Kürti Lívia és Utasi Zoltán tartották. A később megjelenő, lektorált tanulmánykötetben a Közép-Európai Hatszög Konferencián elfogadott két angol- és egy német nyelvű előadásunk idegen nyelvén kerül majd közlésre. Az V. Magyar Földrajzi Konferencia „A földrajz oktatása” szekcióját Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az „Éghajlattan” szekciót pedig Dr. Mika János elnökölte.

 

A rendező Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézete, Pap Norbert tanszékvezető docens vezényletével nagyon kitett magáért a szervezésben. Fiatal hallgatók serege segítette a tájékozódást a TTK zegzugos, régi épületében. A középső nap délutánján a „GEO-OFF” gazdag kulturális programkínálata, majd az esti villányi borkóstoló és – Márton naphoz közeledve – a libavacsora a házigazdák gazdag tájismeretéről és jó ízléséről tanúskodott. A kiemelt évben és helyszínen emlékezetes konferenciát zártunk, amihez Főiskolánk geográfusai is méltó módon hozzá tudtak járulni.

  

      A hírt küldte:

                        Pajtókné Tari Ilona

                           tanszékvezető

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics