2010. szeptember 28. és október 3. között rendezték meg a görögországi Mitiliniben a 7. Égei Analitikai Kémia Napokat (7th Aegean Analytical Chemistry Days) az Athéni Nemzeti Egyetem és a Görög Kémikusok Egyesülete szervezésében, 32 ország 285 kutatójának részvételével. A rendezvény fő célja az analitikai kémia legújabb trendjeinek és eredményeinek bemutatása, különös tekintettel az élelmiszer-, környezeti- és gyógyszerészeti analízis területén, felölelve a nagyműszeres, elektrokémiai és bioszenzoros kutatásokat. Főiskolánk képviseletében Molnár Szabolcs, Szalontai Helga és Csiffáry Gábor, az EGERFOOD Regionális Tudásközpont munkatársai, öt poszter előadás formájában mutatták be a rendezvényen az analitikai és a bioszenzor fejlesztő laboratóriumok munkájának eredményeit a mikroalga- és propolisz kutatásról, a kvarckristály-mikromérleg technikáról, hordozható amperometriás bioszenzor technológiáról, valamint a peszticidek enzimalapú vizsgálati lehetőségeiről.