Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az Év Mentora Díj

Dr. Vida József.png
  Az Év Mentora Díj - 2009

2009. november 23-án a Magyar Tudományos Akadémián, rangos vendégek jelenlétében, először adták át az Év Mentora Díj elismeréseket. A kreativitást, innovációt és a diákok fejlesztő támogatását elismerő díjat három kiváló pedagógus vehette át, hárman pedig életmű-díjban részesültek.

A Mentor-díjhoz járó kisplasztika Cséri Lajos szobrászművész alkotása.

A Mentor-díjat három kategóriában osztották ki (óvoda-általános iskola; középiskola; felsőoktatás), a felsőoktatás kategóriájában a Mentor-díjat Dr. Vida József főiskolai tanár (Eger) kapta, aki fáradhatatlan és odaadó lelkesedéssel, kimagasló szakmai hozzáértéssel, kimeríthetetlen gazdagságú kreativitással munkálkodik a fizika népszerűsítésén és professzionális megismertetésén.

Az alapítók azzal a szándékkal indították a programot, hogy a legtehetségesebb pedagógusok bemutatásával erősítsék a szakma képviselőinek önbecsülését, egyúttal növeljék a társadalom oktatásba vetett bizalmát. Úgy vélik, a kimagasló tehetséggel megáldott pedagógusszemélyiségek felmutatásával növelhetik a konstruktív társadalmi párbeszéd esélyét az oktatás aktuális, égető kérdéseiről. Hitük szerint mindez együtt jelentős módon hozzájárulhat a szakma presztízsének emeléséhez és segítheti minőségi utánpótlását is.

Szakmai főtámogatói között szerepel a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Innovációs Szövetség, fővédnökként pedig Oláh György, Nobel-díjas kémikus.

A díjakat Kroó Norbert, az Akadémia alelnöke adta át.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics