Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Tiszta fej - Tiszta tüdő vándorkiállítás

cigi.jpg

A Természettudományi Kar szeretettel vár minden dohányost és nemdohányzót a Tiszta fej – Tiszta tüdő – címmű programjára

 

A statisztikai adatok alapján kijelenthető, hogy 6 másodpercenként 1 (egy), naponta 13 500, évente pedig 4,9 millió világpolgár hal meg a dohányzás következményeként. Hazai vonatkozásban az elemzések azt mutatják, hogy 19 percenként 1 (egy), naponta 77, évente pedig 28 000 honfitársunk halála hozható összefüggésbe a dohányzással.

 

2009. november 16-án hétfőn 10.00-tól az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kara (TTK) szeretettel vár minden érdeklődőt dohányzásmegelőző és leszoktató felvilágosító kiállítására.

Helyszín: Leányka út 4. „C” épület első emeleti aula.

A kiállítás egyfajta felvilágosító szándékkal készült, ahol a dohányzás elleni érveket kívánjuk szemléltetni, (tablókkal, károsodott emberi szervekkel, bemutatókkal). A tablók és kiállított szervek sokkoló képi világa nem a megszokott „szokj le a cigiről” kampány, hanem őszinte, figyelemfelkeltő és segítő szándékú.

Programjaink:

10 órától megnyitó,

10.15-től Dr. Pesti Anna tüdőgyógyász főorvos tart előadást a dohányzás egészségkárosító hatásairól.

11 órától Dr. Török Tamás jogász előadását hallgathatják meg, a dohányosok, és a nemdohányzók jogairól.

Egyéb programok: Gyermekrajz kiállítás, tárlatvezetés, szervbemutató, természetgyógyászati bemutató, biorezonancia vizsgálat, szénmonoxidmérés, leszoktatással kapcsolatos tanácsadás.

10-14 óráig várjuk az érdeklődőket. Bízzunk abban, hogy programjaink hozzásegítik a dohányosokat ahhoz, hogy felismerjék a dohányzás okozta egészségkárosodásukat és a dohányzásról leszokás mellett döntsenek.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics