Kutatómunka a teramoi egyetem élelmiszer tudományi tanszékén
Az EGERFOOD Regionális Tudásközpont bioszenzor fejlesztő laboratóriumának munkatársa, Szalontai Helga, 2009. október 12-30 között bekapcsolódott az olaszországi University of Teramo élelmiszertudományi tanszékén folyó kutatómunkába, melynek célja a az igen káros hatású élelmiszerszennyezőként számon tartott policiklusos aromás szénhidrogének DNS hibridizációra gyakorolt hatásának vizsgálata. A három hetes tanulmányút során új elektrokémiai eljárásokat dolgoztak ki diol-epoxid alkalmazásával.
Dr. Habil Forgó Péter részvétele a 11. Asian Food Conference világkonferencián
2009. október 19-23 között rendezték meg a 11. Ázsiai Élelmiszer Világkonferenciát a Brunei Szultánság fővárosában, Bandar Seri Begawanban, ahol Dr. Forgó Péter, az Egerfood RET tudományos munkatársa képviselte egyedüliként a hazai élelmiszerkutatókat. A konferencián 146 előadás hangzott el és 291 poszter bemutatására került sor a következő témakörökben: táplálkozás és egészség, élelmiszer standardok és szabályozás, innovatív és alternatív élelmiszer komponensek, élelmiszer kémia és analitika, mikrobiológia, érzékszervi vizsgálatok, élelmiszer feldolgozás és termékfejlesztés, élelmiszerbiztonság, funkcionális élelmiszerek, biotechnológia.
Az Egerfood Regionális Tudásközpont két szóbeli előadással és három poszterrel képviselte az Eszterházy Károly Főiskolát, a kettő szóbeli előadást Dr. Forgó Péter tartotta a következő címekkel: „Development of a new functional foodstuff and novel procedures for identification of relevant bioactive components" és „Characterization and yielding of natural bioactive compounds of peptide type as novel and perspective functional food components".