Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Varázstorony vetélkedő döntő

Varazstorony-Vetelkedo-2009-001
Képgaléria

Ünnepélyes díjátadással zárult az elmúlt év novemberében indított három fordulós Varázstorony vetélkedő.

A március 4-én a Líceumban lebonyolított döntő plakátversennyel kezdődött. Minden benevezett iskola három fős csapata készített egy, a Csillagászat Nemzetközi Évéhez kapcsolódó tablót. (A 7. osztályos versenyzők tablói néhány napig megtekinthetők a Líceum aulájában.) A kiállítás első hét helyezett csapata egy-egy fizikai kísérleti eszközt vihetett haza iskolájába.

A döntő második része egyéni versennyel folytatódott: a Varázstoronyban szerzett korábbi (első fordulós) ismereteikről adtak számot a tanulók vetítettképes tesztfeladatok megoldásával. A két első, két második és négy harmadik díjas az oklevél mellé egy csillagászattal kapcsolatos könyvet, és Galilei teleszkópjához kinézetében teljesen megegyező, működőképes távcsövet kapott.

Miközben a feladatlapok javítása folyt, és a zsűri munkálkodott, a döntőn részt vevő 80 tanuló újra meglátogatta a Varázstornyot. Ott játékos vetélkedőn adtak bizonyságot felkészültségükről. A jobbakat, ügyesebbeket hasznos emléktárgyakkal jutalmaztuk meg. A vetélkedőn rész vevő tanulók mindannyian szép kivitelű emléklappal térhettek haza.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics