Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Varázstorony vetélkedő (első forduló)

varazstorony-vetelkedo_11

Képgaléria
A Varázstoronyban (Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központban) véget ért a Heves megyei általános iskolák 7. osztályainak kiírt Varázstorony vetélkedő első fordulója. A forduló december 5-én kezdődött és január 13-án zárult. A csoportokat ezen időszak alatt vezettük végig a Varázstorony minden részlegén (Csillagászati Múzeum, Camera Obscura, Varázsterem), és mindannyian megtekintettek egy planetáriumi műsort is.

A vetélkedőre 12 egri és 12 vidéki iskola 39 osztálya nevezett be, összesen mintegy 1000 tanulóval. A második forduló, amelyben kiválogatják a legfelkészültebb tanulókat a döntőre, az iskolákban zajlik majd le február 19-én. Ehhez egységes feladatlapokat juttatunk ki minden résztvevő osztályhoz. A feladatlapok kérdései a Varázstoronyban látottakkal és hallottakkal lesznek kapcsolatosak. A tanulók felkészülését segíti az a Varázstoronyról készített CD is, amit már a látogatásuk során megkaptak. Ajándékként minden résztvevő diáknak adtunk egy Varázstorony, ill. Eszterházy Károly Főiskola feliratú golyóstollat, a kísérő tanároknak pedig egy-egy elegáns kivitelű mappát.

A döntőt a Csillagászat Nemzetközi Évéhez kapcsolódóan a líceumban rendezzünk meg március 4-én, ahol az iskolák háromfős csapatai mérik össze erejüket. A legjobbak értékes és hasznos jutalmakkal térhetnek majd haza. A mellékelt képgalériában az első fordulóról készült fényképeket tekinthetik meg.

Vida József
Fizika tanszék

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics