Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

EGERFOOD RET-Hírek

EGERFOOD RET-Hírek (2008. szeptember 5.)

 

Az idén augusztus 27-30. között került lebonyolításra a XVII. FARMER-EXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás, melynek hagyományosan a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma adott otthont. Az eseményen, a több mint 300 hazai és külföldi kiállító egyikeként az EGERFOOD RET is részt vett önálló standdal, ahol a Detki Keksz Kft.-vel közösen gyártandó, saját fejlesztésű, szabadalommal védett, funkcionális, egészségvédő hatású kekszcsaládot mutatták be a több mint 25 ezer látogató számára.

Az EGERFOOD RET pályázatot nyújtott be 2008. augusztus 29-én az ÉMOP-2008/1.2.1. kódszámon meghirdetett kiírásra „Az Egerfood Élelmiszerbiztonsági és Technológiafejlesztési Klaszter működtetése és tevékenységének kiszélesítése” címmel. A klaszter működése fókuszában a saját fejlesztésű, digitális nyomonkövetési rendszert adaptáló vállalkozások számának bővítése, illetve új, funkcionális élelmiszerek kidolgozása és piaci bevezetése áll.

 

Az EGERFOOD RET spin-off vállalkozása, az EGERFOOD Kft. részt vesz a TMB Hungary Kft. által szervezett az „Észak-magyarországi Regionális Helyi Termék és Szolgáltatás Klaszter” munkájában, amely induló klaszterként az ÉMOP-2008/1.2.1. program keretében készített projektjavaslatot. Az EGERFOOD Kft. feladatai a klasztertag élelmiszergyártó vállalkozások minőségirányítási rendszereinek felülvizsgálata, a termékek minősének monotorozása és technológia fejlesztési javaslatok kidolgozására irányulnak.

 2008. szeptember 2-án az élelmiszergyártásban, illetve – kereskedelemben érintett vállalkozások számára „Funkcionális élelmiszer szemináriumot” rendezett az Eszterházy Károly Főiskolán a Wessling Hungary Kft. és az EGERFOOD RET. A program kiemelt témájaként a piacképesség feltételeinek és a gyártmányfejlesztés lehetőségeinek elemzése szerepelt, melyhez kapcsolódó szakanyagokat és koncepciókat az OÉTI, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az EKF és az NFH Észak-magyarországi Regionális Felügyelősége szakemberei prezentáltak. 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics