Funkcionális
élelmiszerek fejlesztésének táplálkozástudományi, kutatási és
gyártástechnológiai vonatkozásai
Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola,
Lyceum, díszterem
2008. május 14., 9.30
Program
Hauser Zoltán (rektor, Eszterházy Károly Főiskola): Megnyitó
1. szekció: Táplálkozástudományi aktualitások
levezető elnök: prof. Biacs Péter
Martos Éva (főigazgató főorvos, OÉTI):
Funkcionális élelmiszer: a XXI. század kihívása az egészségmegőrzés tükrében
Lugasi Andrea (főigazgató-helyettes, OÉTI):
Hogyan kerül a funkcionális élelmiszer az asztalra?
Zajkás Gábor (főigazgató-helyettes főorvos, OÉTI):
A preventív táplálkozás szerepe a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében
Antal Magda (főosztályvezető főorvos, OÉTI)
Daganatos megbetegedések és táplálkozási szokások
Kovács Viktória (OÉTI):
Az elhízás kezelése és szövődményeinek megelőzése komplex életmódprogramokkal
Csiki Zoltán (Debreceni Egyetem, III. Belklinika):
A probiotikumokról röviden. Hol tart ma a tudomány?
Kávészünet 11.45 - 12.00
2. szekció: A termékfejlesztések kutatási és
gyártástechnológiai vonatkozásai
levezető elnök: prof. Győri Zoltán
Győri Zoltán (Debreceni Egyetem):
A bioaktív anyagok csoportosítása és analitikája
Kiss Attila (EKF, EGERFOOD RET):
Aktív hatóanyagokat tartalmazó, új édesipari termékek összetételének és előállításuk technológiájának optimalizálására irányuló fejlesztések
Fári Miklós (Debreceni Egyetem):
A meggyből kinyerhető hatóanyagok jellemzése és felhasználása
Véha Antal (Szegedi Tudományegyetem):
Funkcionális húsipari készítményekkel kapcsolatos kutatások
Rezessyné Szabó Judit (Budapesti Corvinus Egyetem):
Új fejlesztésű, probiotikumokat tartalmazó élelmiszerek
Schäffer Béla (Magyar Tejgazdasági Kutatóintézet, Pécs):
A tej aktív hatóanyagainak előfordulási formái
Murányi Zoltán - Forgó Péter (EKF, EGERFOOD RET):
A borból kinyert triterpén-szaponinok azonosítására és felhasználására irányuló analitikai és termékfejlesztési munkák.
Smuk Tibor (termékfejlesztő üzemvezető, Fallós Kft):
A funkcionális élelmiszerek előállításával és piaci bevezetésével kapcsolatos kihívások
Csatolmány | Méret |
---|---|
meghívó Egerfood - OÉTI - MÉTE konferencia 20080418.doc | 181.5 KB |