Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Funkcionális élelmiszerek fejlesztésének táplálkozástudományi, kutatási és gyártástechnológiai vonatkozásai


Funkcionális élelmiszerek fejlesztésének táplálkozástudományi, kutatási és gyártástechnológiai vonatkozásai

 

Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola,

Lyceum, díszterem

2008. május 14., 9.30

Program

Hauser Zoltán (rektor, Eszterházy Károly Főiskola): Megnyitó

 

 

1. szekció: Táplálkozástudományi aktualitások

levezető elnök: prof. Biacs Péter

 

Martos Éva (főigazgató főorvos, OÉTI):

Funkcionális élelmiszer: a XXI. század kihívása az egészségmegőrzés tükrében

 

Lugasi Andrea (főigazgató-helyettes, OÉTI):

Hogyan kerül a funkcionális élelmiszer az asztalra?

 

Zajkás Gábor (főigazgató-helyettes főorvos, OÉTI):

A preventív táplálkozás szerepe a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében

 

Antal Magda (főosztályvezető főorvos, OÉTI)

Daganatos megbetegedések és táplálkozási szokások

 

Kovács Viktória (OÉTI):

Az elhízás kezelése és szövődményeinek megelőzése komplex életmódprogramokkal

 

Csiki Zoltán (Debreceni Egyetem, III. Belklinika):

A probiotikumokról röviden. Hol tart ma a tudomány?

 

 

Kávészünet 11.45 - 12.00

 

2. szekció: A termékfejlesztések kutatási és

gyártástechnológiai vonatkozásai

levezető elnök: prof. Győri Zoltán

 

 

Győri Zoltán (Debreceni Egyetem):

A bioaktív anyagok csoportosítása és analitikája

 

Kiss Attila (EKF, EGERFOOD RET):

Aktív hatóanyagokat tartalmazó, új édesipari termékek összetételének és előállításuk technológiájának optimalizálására irányuló fejlesztések

 

Fári Miklós (Debreceni Egyetem):

A meggyből kinyerhető hatóanyagok jellemzése és felhasználása

 

Véha Antal (Szegedi Tudományegyetem):

Funkcionális húsipari készítményekkel kapcsolatos kutatások

 

Rezessyné Szabó Judit (Budapesti Corvinus Egyetem):

Új fejlesztésű, probiotikumokat tartalmazó élelmiszerek

 

Schäffer Béla (Magyar Tejgazdasági Kutatóintézet, Pécs):

A tej aktív hatóanyagainak előfordulási formái

 

Murányi Zoltán - Forgó Péter (EKF, EGERFOOD RET):

A borból kinyert triterpén-szaponinok azonosítására és felhasználására irányuló analitikai és termékfejlesztési munkák.

 

Smuk Tibor (termékfejlesztő üzemvezető, Fallós Kft):

A funkcionális élelmiszerek előállításával és piaci bevezetésével kapcsolatos kihívások

CsatolmányMéret
meghívó Egerfood - OÉTI - MÉTE konferencia 20080418.doc181.5 KB

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics