Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Általános iskolások egy napra főiskolánk diákjai lettek

 

Pénteken, április 25.-én a Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola felső tagozatának tanulói a Föld napja alkalmából az EKF Természettudományi Karon több tanszék oktatójától tanulhattak rendhagyó órák keretében, az évfolyamokhoz mért tudásszinten. Az órák a TTK épületeiben és a főiskola Botanikus Kertjében zajlottak. Összesen közel 200 tanuló vett részt a foglalkozásokon.

 Az 5. osztályosok Dr. Dávid Árpádtól, a földrajz tanszék oktatójától hallhattak érdekességeket a kőzetekről és a földtan titkairól. A 6. osztályosok rendhagyó biológia órákon figyelhették meg Pénzesné dr. Kónya Erika bevezető előadása után a növények szaporodási stratégiáit, apró trükköket, jelenségeket, amire nem figyelünk a hétköznapokban. Dr. Milinki  Éva, az Álattani Tanszék oktatója a mikroszkopikus vízi szervezetekre hívta fel a figyelmet, az előadást követően pedig a gyerekek nagy érdeklődéssel nézték  végig a két tanszék laborjaiban az élő példákat. Ezt követően a 6. évfolyam meglátogatta a Növénytani Tanszék Botanikus kertjének tavaszi védett növényeit, töretlen érdeklődéssel és vidám hangulatban. A kertben szó esett gyerekek és tanáraik között a természetvédelem ilyen, kertben megoldható formáiról és a botanikus kertek kulcsszerepéről a természet megismerésében. A 7. és  8. évfolyam tanulói Dr. Ujfaludi László tanár úr előadását és érdekes  fizikai kísérleteit láthatták.

 Több osztály meglátogatta a Varázstornyot, ahol fizikai kísérleteket végezhettek, és planetáriumi műsoron vettek részt.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics