Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Lyceum Pro Scientiis Alapítvány kari konferencia keretének felhasználása

Az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Főiskolai Karának Tudományos Bizottsága által kidolgozott szabályzat a Lyceum Pro Scientiis Alapítvány kari konferencia keretének felhasználására

Az EKF rektora az egyes főiskolai karok hatáskörébe utalta a Lyceum Pro Scientiis Alapítvány konferencia keretének felhasználására vonatkozó döntési jogát. A TTFK kari főigazgatója felkérte a kar Tudományos Bizottságának elnökét, hogy szervezze meg a döntést előkészítő javaslat bizottság általi kidolgozását. A bizottság az alábbi alapelvek mentén fogalmazta meg a benyújtott pályázatok értékelésének szempontjait.

  1. A támogatás célja a főiskolai oktatók előmenetelének elősegítése a szakmai konferenciákon való minél színvonalasabb teljesítmény, minél szélesebb körben való megismertetésének költségeihez történő hozzájárulás révén.
  2. A hozzájárulásért pályázni az e célra az alapítványnál rendszeresített formanyomtatványon a rektorhoz benyújtott pályázattal lehet, melyhez szükséges csatolni a konferencián bemutatott előadás/poszter összefoglalóját, részletes költségbemutatást, valamint - ha rendelkezésre áll - a konferencia szervezői által küldött visszaigazolást a prezentáció elfogadásáról.
  3. A támogatás folyósításának feltétele a korábban odaítélt támogatás felhasználásával történő elszámolás, melyet a visszaérkezést követően egy hónapon belül kell benyújtania a kedvezményezettnek a kari főigazgatónak címzett levélben. Ennek formája legalább egy oldalas beszámoló, melyhez csatolja a kifizetett számlákat (tehát a finanszírozás utólag történik), konferencia kapcsán megjelent publikációjának másolatát (programfüzet, proceedings kötet, folyóiratban megjelent absztrakt vagy cikk). Későbbi megjelenés esetén pótlólagosan is benyújtható, de a megjelenés várható időpontját a beszámolóban jelezni kell.
  4. A pályázatok értékelése minden negyedév utolsó két hetében történik, így lehetőség van már lezajlott konferencia költségeihez való hozzájárulás utólagos megpályázására is. Évente több alkalommal támogatást egy személy csak különleges indokok alapján kaphat.
  5. Az értékelés automatikusan történik a kidolgozott pontrendszer szerint. A pályázatok támogatási aránya nem haladhatja meg az így elért százalékban kifejezett értéket.
  6. A rendelkezésre álló időarányos keretet (a rendelkezésre álló keret osztva a hátralévő negyedévek számával) meghaladó igény esetén bizottsági ülésen kerül sor a végső támogatási összeg megállapítására, melynél a pontszámok súlyozott aránya kerül figyelembe vételre.

A Lyceum Pro Scientiis Alapítvány kari konferencia keretére benyújtott pályázat értékelése

Szempont Szintek (pontszám) Pontszám
A konferencia jelentősége világszervezet által szervezett nemzetközi (4)
regionális érdekeltségű nemzetközi (3)
országos szervezet által szervezett hazai (2)
regionális érdekeltségű hazai (1)
A várható publikáció cikk referált folyóiratban (5)
absztrakt referált folyóiratban (3)
cikk konferencia kiadványban (2)
absztrakt konferencia kiadványban (1)
Részvétel PhD kurzuson (3)
Az oktató beosztása Tanársegéd, adjunktus (4)
docens (3)
tanár (2)
Prezentáció jellege előadás (4)
poszter (2)
Összes pontszám (legfeljebb 20)

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics