Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Környezettani Tudományos Nap

A Magyar Tudomány ünnepe rendezvénysorozat részeként 2007. október 20-án a Környezettani Intézet első ízben szervezte meg a Környezettani Tudományos Napot. Programja két részből állt. A Természettudományi Karon (Leányka út) tartott előadóülésen 8 előadással az intézet oktatói mutatták be legfrissebb tudományos eredményeiket. Ahány előadás, annyi téma, amelyeket a környezettudományi megközelítés és szemlélet kapcsol egységbe. Így férnek meg egymás mellett a hosszútávú erdőökológia kutatások, az ökológiai alkalmazkodás érdekes példáját bemutató cserje gyökérzet, a táplálkozási szokásokat és a környezeti oktatócsomagok hatékonyságát firtató felmérés, a morfin szintézis és a borok almasav tartalmának egészségtani hatás vizsgálata. (A részletes programot, a mellékelt meghívó tartalmazza.) Ez a tudományos ülés egyben az intézet tudományos közleményének, az Acta Pericemonologica-nak az élő bemutatója is, hiszen az itt elhangzott előadások tudományos cikkekbe rendezett anyaga jelenik meg - kiegészülve két külső társintézmény kutatóitól származó írással - a tudományos periodika 2. (2007. évi) kötetében. Bár az előadások magyar nyelven hangzottak el, a cikkek egyharmada angol nyelven jelenik meg.

Az előadóülésen mintegy 25-30 fő vett részt, köztük az intézet dolgozóin kívül hallgatók, sőt külső érdeklődő is volt.

A rendezvény második programja Az ezerarcú fény csodái - kísérleti bemutató volt, amelyet Dr. Vida József és Kiss László mutattak be a Líceumban.

A tudomány ünnepléséhez tartozott a tudományos diákkörünk, a FALCO-csoport tagjai részére meghirdetett fotópályázat, ill. a beérkezett pályamunkákból készült "Őszi pillanatképek a természetben" című kiállítás is, amely november 12-től látható az intézet folyosóján (Leányka út, D-épület földszint).

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics