Támogatást nyert az EGERFOOD RET által a Nemzeti Technológiai Program keretében benyújtott, „Tejféleségek bioaktív anyagainak feltárása, alkalmazásuk exportképes, klinikailag tesztelt új termékekben és új bioszenzorok kifejlesztése” című pályázata. A 485 MFt összköltségvetésű projekt fókuszában teljes innovációs láncot átfogó, új technológiai és termékfejlesztések megvalósítása áll, melyek eredményeként 11 új, igazoltan pozitív élettani hatású speciális tejalapú élelmiszer kerül piaci bevezetésre és 4 új bioszenzorikus mérőrendszert dolgoznak ki, többek között nanotechnológiai újítások alkalmazásával. A szakmai koordinációt ellátó Eszterházy Károly Főiskola mellett a konzorcium tagjai az Egertej Kft., az InstantPack Kft., a Novexis Kft., az Y-Food Kft. és a Debreceni Egyetem Nanofood Kutatólaboratóriuma és III. Belgyógyászati Klinikája.
FacultyInstitute of BiologyInstitute of Food SciencesInstitute of Geography and Environmental StudiesInstitute of Mathematics and InformaticsInstitute of Sports Science |
Támogatást nyert az Egerfood RET által a Nemzeti Technológiai Program keretében benyújtott pályázata
2008, November 13 - 12:18 — ttktitkar
|
User login![]() |