Navigáció

Dr. Csuzdi Csaba előadást tartott a Magyar Tudományos Akadémia Mahunka Sándor akadémikus tiszteletére rendezett emlékülésen

Csuzdi Csaba
Dr. Csuzdi Csaba, az Állattani Tanszék egyetemi docense 2013. november 18-án „A Lumbricidae család filogéniája: morfológiai és molekuláris filogenetikai áttekintés” címmel tartott előadást a „Modern irányzatok a zootaxonómiában (a molekuláris zootaxonómia számos érdekes új eredményének bemutatása)” című tudományos ülés keretében. 

 

Kollégánk átfogóan ismertette a Lumbricidae család eddig gyűjtött anyagainak morfológiai-taxonómiai eredményeit, és ezen bélyegek alapján bemutatta a család rokonsági származási kapcsolatainak klaszter-diagramját. Külön érdekessége volt az akadémiai ülésnek, hogy a zootaxonómus specialisták a morfológia eredményeit összehasonlították a molekuláris biológia legújabb kutatási adataival. Véleményük szerint a molekuláris biológia eredményei csak a szakspecialisták morfológiai eredményeivel együtt értelmezhetők.

A szekció levezető elnöke Prof. dr. Pócs Tamás akadémikus volt. Ugyanezen az előadói ülésen őt is köszöntötték 80. születésnapja alkalmából.

Belépés

Keresés

Biokémia és Molekuláris Biológia Tanszék