TDK tématervek

Élelmiszertudományi Intézet
2011

  1. Algináttal kapszulázott fémionok és bioaktív molekulák diffúziójának és stabilitásának vizsgálata
  2. Szomolyai cseresznye színanyagainak vizsgálata
  3. Szőlőmag-olaj és szőlőmag kivonat biológiailag aktív komponenseinek vizsgálata
  4. Fokozott antioxidáns aktivitású élelmiszer termékváltozatok kidolgozása és elemzése Maillard-reakció kiváltásával
  5. Maillard reakciótermékek azonosítása és átalakulási folyamatai elméleti és analitikai kémiai szempontokból
  6. Bentonit felületi megkötő képességének analitikai vizsgálata, toxinok és fémek példáján keresztül
  7. Különböző analitikai módszerek összehasonlítása magyar/egri vörösborok ujjlenyomatszerű azonosítása szempontjából
  8. Egri vörösborok aromatérképének összehasonlító elemzése
  9. Bioszenzor kifejlesztése élelmiszerek és vízminták szulfit-tartalmának megállapítására
  10. Bioszenzorikus mérési eljárás kifejlesztése aminosavak elemzésére
  11. Elektrokémiai mérőcella kifejlesztése antioxidáns kapacitás méréséhez
  12. Prebiotikumok kémiai analitikai vizsgálhatósága és alkalmazhatósága funkcionális élelmiszerekben
  13. Probiotikus hatású baktériumtörzsek és eltérő prebiotikum kombinációk összehasonlító elemzése
  14. Fűszer-, és gyógynövények hatóanyagtartalmának, illetve azok viselkedésének a vizsgálata
  15. Hazai propolisz- és mézminták összehasonlító analitikai vizsgálata
  16. Peszticidek oxidációs átalakulási mechanizmusának feltárása
  17. Peszticidek bioszenzorikus vizsgálhatóságának körülményei és megbízhatósága

Belépés