Élelmiszertudományi Intézet
2011
- Algináttal kapszulázott fémionok és bioaktív molekulák diffúziójának és stabilitásának vizsgálata
- Szomolyai cseresznye színanyagainak vizsgálata
- Szőlőmag-olaj és szőlőmag kivonat biológiailag aktív komponenseinek vizsgálata
- Fokozott antioxidáns aktivitású élelmiszer termékváltozatok kidolgozása és elemzése Maillard-reakció kiváltásával
- Maillard reakciótermékek azonosítása és átalakulási folyamatai elméleti és analitikai kémiai szempontokból
- Bentonit felületi megkötő képességének analitikai vizsgálata, toxinok és fémek példáján keresztül
- Különböző analitikai módszerek összehasonlítása magyar/egri vörösborok ujjlenyomatszerű azonosítása szempontjából
- Egri vörösborok aromatérképének összehasonlító elemzése
- Bioszenzor kifejlesztése élelmiszerek és vízminták szulfit-tartalmának megállapítására
- Bioszenzorikus mérési eljárás kifejlesztése aminosavak elemzésére
- Elektrokémiai mérőcella kifejlesztése antioxidáns kapacitás méréséhez
- Prebiotikumok kémiai analitikai vizsgálhatósága és alkalmazhatósága funkcionális élelmiszerekben
- Probiotikus hatású baktériumtörzsek és eltérő prebiotikum kombinációk összehasonlító elemzése
- Fűszer-, és gyógynövények hatóanyagtartalmának, illetve azok viselkedésének a vizsgálata
- Hazai propolisz- és mézminták összehasonlító analitikai vizsgálata
- Peszticidek oxidációs átalakulási mechanizmusának feltárása
- Peszticidek bioszenzorikus vizsgálhatóságának körülményei és megbízhatósága